Opnieuw uitstel van betaling voor erotiekbedrijf Pabo

Toegevoegd op 09-07-2019

Voor de tweede keer in anderhalf jaar dreigt de Nederlandse dochter Pabo van het Duitse erotiekbedrijf Beate Uhse over de kop te gaan. Vorig jaar konden er nog tientallen werknemers aan de slag blijven dankzij een doorstart.

Vorig jaar maart ging het Nederlandse erotiekbedrijf Pabo uit Zeeuws-Vlaanderen met destijds 135 werknemers failliet. Volgens het Duitse moederconcern Beate Uhse was het bankroet noodzakelijk om andere onderdelen van het kwakkelende bedrijf weer gezond te maken.

Pabo 4.0
Als onderdeel van de herstructurering van de moeder maakte de Nederlandse dochterbedrijf vorige herfst wel een doorstart, onder de naam Pabo 4.0. Een deel van de werknemers kon bij het doorgestarte bedrijf aan de slag blijven.

Eind vorig jaar zei directeur Michael Specht in de Zeeuwse krant PZC dat het Nederlandse erotiekbedrijf weer aan het opkrabbelen was. In de Nederlandse vestiging werkten nog 60 mensen. "De sfeer op het kantoor in Hulst wordt ook steeds beter", aldus Specht toen.

Uitstel van betaling
Maar in februari maakte het moederbedrijf plotseling bekend dat Specht vertrok. Uit het register van de Kamer van Koophandel blijkt nu dat de doorgestarte vennootschap Pabo 4.0 uitstel van betaling heeft gekregen. Een surseance is meestal een voorbode voor een faillissement.

Lees verder op RTL ZLaatste nieuwsberichten

Hieronder vindt u de laatste 5 nieuwsberichten die geplaatst zijn.

WinkelVacaturebank.nl - Nieuwe winkel vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe winkel baan of nieuwe collega's? Op de WinkelVacaturebank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

WinkelVacaturebank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank